čtvrtek 21. května 2009

Výběrové řízení na studenty OI

Do bakalářského programu s plánovanou kapacitou 160-200 studentů se přihlásilo 659 studentů, z nichž 127 bylo přijato bez přijímacího řízení. Pouze studenti s průměrem 1,0 z matematických a fyzikální předmětů a studenti s výbornými výsledky ve SCIO testech byli přijati tomto kole. O magisterské obory s celkovou plánovanou kapacitou 200 projevilo zájem 392 studentů. Bez přijímacího řízení bylo přijato 86 z nich, na základě výsledků z bakalářského studia. Zájem mnoha špičkových studentů o programy OI, který nám dělá velikou radost, bohužel také způsobil, že na mnohé výborné zájemce se v kole přijímání bez přijímaček nedostalo. Doufáme, že na OI nezanevřou a po úspěšných přijímacích zkouškách se do týmu OI připojí.

Tomáš Svoboda

8 komentářů:

  1. Dobry den, pokud to neni tajne, mohu se zeptat na definici "vyborneho vysledku ze SCIO testu"? Do jakeho percentilu byli studenti prijati bez prijimacich zkousek?

    OdpovědětVymazat
  2. ja jsem mel jenom znamky "vyborne" v maturite, ale jsem nebyl prijat.
    zajimam se o to, co museli mit ve svych maturitach 127 prijatych.

    OdpovědětVymazat
  3. Pane Dmitry.
    Mrzí mne, pokud máte z přijínacího řízení pocit křivdy. Přijímací řízení proběhlo podle pravidel vyvěšených na stránkách fakulty,
    http://www.feld.cvut.cz/cz/rozvoj/podminky-prijeti.html
    Přijetí bez přijímaček do bakalářského programu viz bod I-5 a též poznámka 2 pod čarou na konci dokumentu. O maturitním vysvědčení se tam nepíše. Pokud máte pocit, že vaše přihláška nebyla zpracována správně, kontaktujte prosím studijní oddělění fakulty. Pokud byste měl i pak pocit, že se děje něco nesprávného, kontaktuje mne osobně.
    Tomáš Svoboda

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den,
    nějak mi stále uniká, kde zjistím, zda mi bylo prominuto přijímací řízení na magisterské studium, či ne. Slyšel jsem, že prý posíláte dopis, zatím jsem však žádný nedostal. Posíláte i pozvánku k přijímacímu řízení? Díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný den,

    oznámení o případném přijetí bez přijímací zkoušky bylo odesláno již před několik týdny. Pozvání k přijímacímu řízení pak minulý týden, měl byste obdržet pozvánku dnes, nejpozději zítra.

    Tomáš Svoboda

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný den,
    dostal jsem zprávu, že se odeslání zvacích dopisů opozdilo, dorazí až koncem týdne. Za zpoždění se omlouváme. Přijímací řízení se bude konat 17.6. Podrobnější informace:
    http://informatika.fel.cvut.cz/applicant/prijimaci-rizeni/
    TS

    OdpovědětVymazat