čtvrtek 24. května 2012

PŘEDNÁŠKA - Michal SOFKA - Na PhD do USA a za kariérou do Siemens Corporate Research - 5.6. od 18hod., T2:D3-309

Program Otevřená informatika a Katedra kybernetiky FEL ČVUT Vás srdečně zvou na druhou přednášku z cyklu "Zajímaví lidé s kořeny na (FEL) ČVUT".

Michal SOFKA: Na PhD do USA a za kariérou do Siemens Corporate Research

Michal Sofka studoval na Fakultě elektrotechnické ČVUT obor Technická kybernetika v letech 1996-2000. V roce 1998-99 se zúčastnil výměnného programu na Union College v Schenectady, New York, kde v roce 2001 obdržel titul Master of Science in Electrical Engineering. Ve stejném roce zahájil doktorandské studium na Rensselaer Polytechnic Institute (RPI), Troy, New York. Titul Master of Science in Computer Science obdržel v roce 2006 a následovně PhD v roce 2008. V roce 2004 absolvoval stáž v Siemens Corporate Research, Princeton, New Jersey, kde v roce 2008 nastoupil na plný pracovní úvazek. Více informaci o výsledcích M. Sofky najdete na jeho www stránkách. V současné době má na starosti projekty v analýze medicínských dat jak pro Siemens, tak pro externí zákazníky. Cílem přednášky je předat posluchačům zkušenosti z kariérní dráhy, která ho dovedla až do výzkumné laboratoře špičkové úrovně.

V přednášce se Michal dotkne těchto témat:
1. Jak se dostat na inženýrské nebo doktorandské studium v USA (RPI) a jak ho úspěšně ukončit.
2. Rozdíly mezi akademickou dráhou a dráhou v průmyslu.
3. Jak se přihlásit a být přijat(a) na stáž do Siemens Corporate Research a jak z ní co nejvíce vytěžit. 4. Jak získat práci v Siemens Corporate Research po ukončení studia (v USA nebo ČR).
5. Práce a život v USA.

Místo konání T2: D3-309
Pořadatel prof. Dr. Ing. Jiří Matas
Kontaktní osoba Ing. Veronika Šínová, sinova@fel.cvut.cz, 224357667

NEW: Záznam přednášky naleznete na stránce

Žádné komentáře:

Okomentovat