neděle 28. června 2009

Katedro, poo-zor! Aneb návštěva pana admirála

Možná jste se dověděli z článku Lidových novin, že k nám v polovině června zavítal velice vzácný host, který budil respekt mnoho dní před příjezdem. Hodnost generála byla dodatečně upřesněna na admirála a všichni jsme si představovali ošlehaného mořského vlka v bílé uniformě s cinkajícími medailemi.

V den D zvonil co chvíli telefon, kde přesně se teď americká skupinka nachází a kdy dorazí. Prezentace připravené, projektory nažhavené. V minutu M zasedlo do řady pečlivě rozestavených židlí 5 členů delegace v obleku (k našemu velkému zklamání) a mně se popravdě v šeru nepodařilo rozpoznat, který z obleků je ten nejvyšší (jak se později ukázalo, pan admirál je drobnějšího vzrůstu, ale o to bystřejšího zraku i ducha).

Připravené demo proběhlo profesionálně (ostatně jako vždy :-) ) s občasnou oživující diskuzní vložkou, která naznačovala, že předváděné projekty nepůsobí nijak nereálně i z pohledu míst nejvyšších. Při odchodu návštěvníci pokývali hlavou, což je veškerá přímá zpětná vazba, kterou přednášejícím poskytují. Přesto nás i tento symbolický souhlas potěšil a příště budeme doufat, že vedle kroků chodbou zaslechneme i cinkání vyznamenání a řádů za statečnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat