úterý 19. ledna 2010

Nový magisterský minor obor MANAGEMENT

Minor obor MANAGEMENT je zaměřen na získání základních manažerských znalostí pro řízení. Studenti získají znalosti ze základu manažerských praktik pro řízení pracovních týmů a firemních útvarů, vnitropodnikového řízení, rozpočtování, kalkulací. Tento minor současně umožňuje získání základních informací z oblasti marketingu a řízení financování a zdrojů financování projektů a činnosti firmy.
Vstupním předpokladem je absolvování předmětu A0B16EPD, pokud není absolvován v bakalářské etapě, pak je prvním předmětem v řetízku předmětů.

Skladba předmětů pro minor specializaci Management je:
1. Management (A0M16MGM)
2. Controlling (A1M16CTR)

Výběr dvou ze tří předmětů:
3. Marketing (A1M16MAR)
4. Finanční účetnictví (A1M16FIU)
5. Finanční management (A1M16FIM)

Doporučené pořadí absolvování předmětů je:
(A0B16EPD) - A1M16FIU – A1M16FIM, resp. (A0B16EPD) - A1M16CTR – A1M16FIM. Absolvování ostatních předmětů je volné.

2 komentáře:

  1. Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat jak moc je důležité absolvovat předmět A1M16FIU před předmětem A1M16FIM. O tento minor bych měl zájem ale jelikož jsem o něm nevěděl dříve, tak jsem si do zimního semestru předmět A1M16FIU nezapsal a zajímalo by mě zda má cenu si zapisovat navazující A1M16FIM do semestru letního.
    Děkuji Luboš Hilgert

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký den,

    obecně lze odpovědět následovně (předpokladem zde je, že jste absolvoval v bakalářském studiu předmět X16EPD).
    --------
    Předmět finanční management A1M16FIM předpokládá, že se student již poměrně dobře orientuje v základních ekonomických kategoriích a jeho osnova vychází z předpokladu absolvování zejména předmětu A1M16FIU. Absolvování předmětu A1M16FIM (bez doporučených předchůdců) vyžaduje po studentech doplnit si část znalostí samostudiem.
    -------
    Jinak A1M16FIM je poměrně náročný předmět, zejména pro studenty bez větších znalostí z ekonomiky. Nicméně v případě motivovaných studentů to lze obecně připustit.

    Pokud by Vám tato odpověď nestačila, obraťte se prosím na doc. Knápka, email: knapek@fel.cvut.cz

    OdpovědětVymazat