úterý 16. února 2010

Google User Group ČVUT startuje přednáškou porovnávající tvorbu rozšíření pro prohlížeče Google Chrome a Firefox

Na FEL ČVUT vzniká místní skupina Google User Group, volné uskupení studentů, výzkumníků, vývojářů a dalších zájemců o technologie firmy Google, a internetové a cloud-computingové technologie obecně. Cílem skupiny, tvořící jednu z několika místních skupin mateřského GUG CZ, je umožňovat jejím členům seznámit se s novými technologiemi a trendy v oblasti, stejně jako navázat zajímavé kontakty, a to nejen v rámci ČVUT -- setkání skupiny jsou otevřeny a navštěvovány i veřejností. Informace o akcích GUG ČVUT lze získat na blogu skupiny a prostřednictvím její Facebookové stránky.

První akce GUG ČVUT se uskuteční už příští pondělí 22.2. v 18:15 v místnosti KN:E-301 (bývalá K9) na FEL ČVUT Karlovo náměstí 13 (budova E). Martin Hassman a David Majda na ní ve své přednášce porovnají základní principy tvorby rozšíření (extensions) pro prohlížeče Google Chrome a Firefox. Detailně se zaměří na tvorbu rozšíření pro Google Chrome, ukáží jejich možnosti a předvedou i vytvoření jednoho rozšíření naživo. Přednáška je navázaná na probíhající velkou vývojářskou soutěž "Top Extensions" o cestu na Google I/O a další ceny. Na akci je nutné se registrovat zde.

Připomeňme, že studenti programu Otevřená informatika mají možnost zapojit se v rámci svých ročníkových, bakalářských a diplomových prací do projektů přímo podporovaných firmou Google, a to jak v oblasti mobilních technologií, tak sociálních sítí. Budeme rádi, když nově vzniklá komunita GUG ČVUT tyto možnosti doplní a stane se v budoucnu líhní mnoha inovativních projektů a nápadů.

Za organizační tým GUG ČVUT,
Michal Jakob

Žádné komentáře:

Okomentovat