pondělí 5. srpna 2013

OI II. noční pochod na Sněžku :-)

V pátek 19. července započala v 17:45 na hlavním vlakovém nádraží v Praze akce II. noční výšlap na Sněžku. Se dvěma přestupy jsme se kolem půl 10 večer dostali do Vrchlabí, kde jsme přibrali další statečné a v 18 lidech vyrazili směr vytoužený cíl. Původní plán byl ujít cca 38km, což je takové nezaokrouhlené a tak jsme se hned na začátku museli trochu ztratit, aby konečný součet byl víc jak 40 km :) Trasa
vedla z Vrchlabí přes Horní Lánov, Liščí horu, chalupu Na rozcestí, Výrovku, Luční boudu, Obří sedlo, Sněžku, Růžohorky a Pec pod Sněžkou. Celkové převýšení cca 1300 metrů.

Letos nám úplně nevyšlo počasí, přestože dny jsou nadměrně horké, takže nás ve 4:45 bohužel nečekal nádherný východ slunce jako v minulém roce, ale totální mlha a vítr... nevadí, i tak to byl zážitek a velké překonání sebe sama... pár krátkých zamyšlení od účastníků zde: 

Káťa Jandová: První vznikl nápad dojít na Sněžku do východu slunce, abychom se všichni mohli pokochat krásou přírody. Později se z nápadu zrodila výzva, která si žádala o pokoření. Ve chvíli, kdy už si člověk říká, že nemůže, může ještě minimálně 3x tolik. V těchto chvílích se z výzvy stala tužba. Nakonec v okamžiku, kdy člověk měl padnout na vrcholu Sněžky k zemi vysílením a kochat se východem slunce, jsme se pokochali velmi hustou mlhou, větrem a zimou. Přesto musím přiznat, že noční Sněžka byla naprosto úžasná. 

Hanka: Mlha přede mnou, mlha za mnou. 

Ondra Jelínek: Byl to strhující výlet. Doslova. A tolik cukru jsem za jednu noc nikdy nesnědl :-) 

Lada Ondráčková: Na Sněžce jsem už byla mockrát, ale za tmy to bylo užasné dobrodružství....procházet přes pastviny krav, užívat si hvězd a úplňku měsíce, zažít teplo cestou nahoru, chladné mlhavé svítání za doprovodu drobného deště při výstupu na samotný vrchol a ten pocit na vrcholu, že jste tento nevšední zážitek zvládli a možná překonali Vaše tělo, které by tou dobou normálně někde spalo. :-) Byla to prostě skvělá akce jako v zimě. Jsme OI! Musíme mít něco extra! ;-)

Milan Šulc: Byl to pohodový pochod s dobrou náladou, kterou nezkazilo ani mlhovno vládnoucí na Sněžce místo vytouženého výcházejícího slunce :-)

Pokud se taky (minimálně) jednou za rok rádi překonáváte, doporučujeme, abyste se k nám příště připojili :-)
Fotky z akce naleznete zde

Nový příspěvek - dr. Marko Genyk-Berezovskyj: Byla to moc milá podvečerní až ranní vycházka, doporučuju. Ocenění (kromě všech a všeho ostatního již zmíněného) si zaslouží také vynikající borůvkový koláč, na který jsme narazili v 7 ráno na Růžohorkách v restauraci. A ještě vzkaz někomu, kdo by váhal se příště připojit: Nevěřte zas tolik tomu povídání o překonávání sama sebe, je to celé mnohem snazší, prostě si jen tak v družném hovoru ťapete a ťapete, ukusujete tyčinku nebo čabajku a najednou jste nahoře... :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat