neděle 22. září 2013

Už máte KOSeek?

Máte Android a nevíte co je to KOSeek? Musíte to hned napravit. KOSeek je aplikace pro přístup do KOSu. Ode dneška si můžete KOSeeka instalovat z Google Play Marketu. Budete mít na vašem telefónu vše co potřebujete abyste byli v kontaktu se školou i se spolužáky;

  • rychle najde kontakt, pošlete email, vytočíte číslo
  • zobrazíte si informace o studiu
  • zjistíte co nového
  • budete vědět co se dnes vaří v menzách
  • zobrazíte si kontakty na děkana, proděkany, atd.
  • najdete úřední hodiny a kontakt na studijní oddělní
  • snadno pošlete kontakt pomocí QR kódu, NFC atd.

Chcete vědět kdo se o vývoj aplikace zasloužíl? Jděte do nastavení a klikněte si na informaci o týmu vývojářů. KOSeek pro vás vyvinuli studenti FEL a FIT. Dnes představujeme první beta verzi. Křtiny plánujeme na 8.10.

Teď jsou pro nás nejdůležitější vaše názory. Dejte nám vědět co chcete vylepšit, co chcete přidat. Samozřejmě trochu to tušíme, ale vaše připomínky a nápady budou rozhodovat v jakém pořadí a které další funkce přidáme. Uvítáme i upozornění na případné bugy. Pracujeme na web stránkách aplikace.

Pokud nemáte Android telefón nebo chcete lepší, vydržte připravujeme další velké překvapení. Sledujte novinky dáme vám všem včas vědět.

11 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. tiež som toho názoru, že flotila WP sa rozrastá ale programátori zaspávajú stále pri Androide

      Vymazat
  2. Aplikace vypadá zajímavě. Zajímali by mne detaily ohledně nakládání s Heslem ČVUT, ze kterého se po sjednocení stal relativně nepříjemně slabý článek bezpečnosti na ČVUT. Dále je dost nešťastné, že aplikace využívá pouze data dostupná přes KOSapi, tudíž vyhledávání osob je omezeno pouze na osoby, které měli něco společného s výukou. Administrativní a technický personál nevyhledá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakladani s hlesem je z hlediska nasich moznosti maximalne diskretni, autentizace probiha pres https://rozvoj.fit.cvut.cz/Main/OAuth2-Autorizacni-server a samotne heslo neni nikde v zarizeni ukladano, ulozi se az nasledne ziskany pristupovy token. Autorizace k ruznym sluzbam jako KOSapi, nebo usermap API pak probiha prave pomoci tohoto tokenu. Komunikace probiha samozrejme pres zabezpeceny kanal, to je pro bezpecnosti protokolu oauth stezejni.
      Co se tyce dostupnych dat, tak jsme vynalozili nemale usili na to poskytnout uceleny soubor dat, ktera budou mit dostatecnou informacni hodnotu.
      To s sebou bohuzel nese minimalne prozatim jista omezeni co se tyce jejich rozsahu, zde bych podotknul, ze aplikace prozatim pracuje pouze z daty z FEL a FIT.
      Databazi jsme doplnili o pro studenty zajimave informace jako referentky na studijnich oddelenich (daji se hledat i podle prirazeneho oboru,..).
      Hledani v dalsich zdrojich je problematicke prave z duvodu nedostatecne kvality dat, pripadne toho, ze se k tem zdrojum nedostaneme pres OAuth a ukladat heslo ve fyzicke podobe v zarizeni v zadnem pripade nepripada v uvahu.
      Pokud nekde ma pocit, ze by v aplikaci mel byt a neni tam, tak at nam napise, pokusime se sjednat napravu:)

      Vymazat
  3. Jak moc to funguje offline? Jinak řečeno, když si jednou zobrazím třeba úřední hodiny na studijním, můžu si je příště obrazit i bez přístupu k internetu? Docela by se to hodilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zrovna uredni hodiny jsou offline stale, tam se nic z internetu nestahuje..takze to pujde:)
      Vyhledavani probiha kompletne offline, a aplikace zobrazi offline i nejake zakladni kontaktni informace. Zbytek se musi napoprve stahnout.
      Cokoliv se stahne, tak se ulozi do databaze, takze pri pristim zobrazeni se uz nic nenacita z internetu.
      Nemame doresene updat, ale jelikoz se data zase tak casto nemeni, tak to (zatim) snad zase tolik nevadi..Kazdopadne pridame budto moznost manualni aktualizace pro kazdou polozku, nebo i sluzbu na pozadi, ktera by periodicky kontrolovala updaty a stahovala to hromadne.

      Vymazat
  4. Vypadá to moc dobře, díky za aplikace! Je mi úplně jasné, že jsou zatím dlouhé měsíce práce. Myslím, že je to moc povedené! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, napad rozhodne super! :) Jen se chci zeptat, proc mi aplikace hlasi, ze Samsung Galaxy S2 neni podporovan? :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jako začátek to vypadá pekně, bohužel stačí když kliknu na svůj kontakt a vyskočí hláška server response problem. Po chvilce spadne celá aplikace.

    Chce to ještě doladit, ale začátek vypadá slibně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dela to stale? vcera byly nejake problemy na strane API (konkretne s FIT instanci, coz by odpovidalo)
      Diky za feedback!

      Vymazat