středa 20. dubna 2011

Reportáž z akce OI sklípek U Adámků :-)

Naše putování za vínem započalo pro skupinu cestujících (asi polovinu výpravy) hromadnou dopravou z Florence v sobotu 16.4 v 9:30 ráno. Odtud jsme se dopravili do Znojma, kde jsme si zašli na oběd. Některé zmohl natolik, že se museli do sklípku dokonce dopravit taxíkem ;-) Ta sportovnější část se rozhodla dojít do Chvalovic (cca 8km) pěšky. Pár z nás bylo dokonce tak dobrodružných, že se odvážili jít nejistou cestou polem a lesem (ze kterého se vyklubala vinice). Přes všechny strasti a rozdělení se všem včas podařilo najít Bílý sklep rodiny Adámků, což byla naše cílová a hlavní stanice.
Od rodiny Adámků se nám dostalo vřelého přivítání se džbánkem vína. Po večeři nás pan Adámek starší a pan Adámek mladší provedli světem vína a ukázali nám vína jak dobrá, taky i ty s chybou. Na ty, co vydrželi do ranních hodin, čekala jako tečka večera degustace domácích kořalek.
Ráno po probuzení jsme dostali bohatou snídani, po které následovalo rozloučení a odjezd směr domů. Všichni "účastníci zájezdu" si večer velice užili a určitě se těší na další společnou OI akci!

Autorka: Bára Smolíková

Žádné komentáře:

Okomentovat