pátek 6. května 2011

OI paintball 2011 reportáž z akce :)

Je pátek 29.4., něco po poledni, a na Zličíně se pomalu začíná vytvářet hlouček lidí. Jeden by si řekl, že se asi parta přátel vydala na výlet do přírody, protože bylo krásné jarní počasí. No on to taky trochu takový výlet byl, protože jsme se museli dostat ze Zličína do Hostivic, kde nás čekal minibus, kterým jsme se dostali na místo určení. Tím byla bývalá vojenská základna vzdálená asi 15 km od Zličína. Mnozí si asi řeknou: „Co je táhlo do těchto odlehlých končin?“ Byla to zábava! Vydali jsme se totiž na paintball ;-)

Jen co jsme dorazili na místo, vrhli jsme se jak smečka hladových vlků ke kombinézám, které nás měli alespoň částečně ušetřit od bolesti svištících kuliček. Ono hlavní funkcí uniforem bylo především to, abychom nebyli zmazaní. No u některých nesplnily kombinézy ani tento účel ;) Jen co jsme se vystrojili, vytáhli nás ven, kde nás poučili o základech bezpečnosti na hřišti. Následně jsme se rozdělili do týmů a hurá pro zbraně. Na tuto část jsme se těšili jako mále děti. Konečně jsme dostali kvér do ruky! V tom momentě začala hladina adrenalinu stoupat. Jakmile jsme byli všichni vyzbrojeni, vydali jsme se vstříc dobrodružství na bitevní pole. Samotné hře předcházelo poslední intro, jak zacházet se zbraní. Pak už se týmy vydaly na své respawmy (místa znovuoživení) a mohlo se začít. Prvním způsobem hry byl team deathmatch. Pro ty, kdo neví, co to znamená, je to hra na styl vyběhnout, vystřílet celý soupeřův tým a přežít. Následovala hra na vlajky, kdy hlavním cílem je sebrat nepříteli vlajku. Bohužel obránci byli mírně v nevýhodě co se týkalo životů. Taky nesměli opustit svoje teritorium, nicméně o to těžší bylo pro nepřátelský tým vlajku získat. Jako další hru jsme si střihli něco obdobného, až na to, že každý tým měl svoji vlajku a nepřítel ji musel stáhnout dolů. Tahle hra byla ještě okořeněna jinými pravidly. Již nebyl limit na počet životů, ale změnil se typ respawmu. Nyní byl časově omezen, takže kdokoliv padl, musel se přemístit na respawm a čekat, dokud se neozve siréna, která oznamovala oživení a opětovné zapojení do hry. Nakonec jsme si dali opět team deathmatch s neomezeným počtem životů, protože do někoho jsme ten zbytek kuliček nasázet museli a upřímně, kdo byl vhodnější než nepřátelský tým :)

Celkem jsme strávili na hřišti asi tři a půl hodiny, nechali tam pár stováků, ale to odreagování a zábava, které se nám během hry dostalo, za to stálo. Nikdo naštěstí nebyl vážně zraněn - samozřejmě pořádnou modřinu si odnesl každý, bez toho by to nešlo.

I přes vyrovnanost týmů nedošlo k remíze a jeden tým vyhrál na plné čáře. Byl to tým Adama Lengera. Nicméně sláva vítězům, ale čest poraženým!!!
Tak zase někdy na OI Paintballu! :-)

Fotky ke zkouknutí zde :)
Za tým OI
Petr Pitris Hnilička

Žádné komentáře:

Okomentovat