sobota 12. května 2012

Akce Klubu OI - Sklípek U Adámků 28. dubna 2012

Koncem dubna se stejně jako minulý rok vydala skupinka studentů a přátel OI v rámci Klubu OI do moravského sklípku U Adámků. Jak se návštěva sklípku vydařila, popisuje jeden z účastníků výletu Jakub Podlaha :-) Za naši posádku auta o dvou párech a mé maličkosti, sešli jsme se v sobotu ráno, nějak se seskládali do auta a vyrazili vstříc slunečné D1ce směr východ :-) Po cestě jsme se zastavili v nedalekém Národním parku Podyjí, na vinici Šobes, kde jsme ochutnali místní víno a prohlídli si park z blízké vyhlídky. Pak jsme se zastavili ve Znojmě, bohužel radniční věž byla už zavřená a na hrad se nám moc nechtělo, tak jsme si prošli centrum a podívali se na výhled na Dyji z nedalekého kostelíka. Poté už jsme se vydali do sklípku poblíž Chvalovic. Majitel pan Adámek byl velice vřelý a sešli jsme se překvapivě všichni skoro na čas. Následovala procházka po uličce samých sklípků, představení vinařiny a pak už jsme zalezli do chladného sklípku, kde jsme s velice poutavým výkladem ochutnávali hlavně suchá bílá vína. Pan Adámek nám dal ochutnat opravdu spousty vín, nejvíce však Ryzlink vlašský (vlašák) a rýnský (rýňák).
Večer jsme seděli před sklípkem, protože uvnitř u ohně bylo moc horko. Pan Adámek s námi zůstal dost dlouho a i po jeho odjezdu jsme hráli dlouze na kytaru (asi do 4 do rána). Druhý den nám bylo překvapivě krásně a postupně jsme se sešli na snídani. Nutno říct, že pohoštění bylo ohromné. Po snídani jsme dokoupili vína na doma a vydali se na autobus Chalovice – Znojmo - Praha. Cesta domů byla dlouhá, ale většina z nás ji stejně značnou část prospala :-)
Celkové zhodnocení výletu OI? = prostě paráda :-)

1 komentář:

  1. A ten sklípek ten je přímo ve Znojmě? Nedávno jsme objevili fenomenální víno ve Valticích od p. Černého, koupili jsme si luxusní Rulanské bílé a pak jeli směr Dolní Dunajovice (u novomlýnské nádrže), kde je fenomenální finařství Šoman :-) tip na další výlet :-) je tam navíc i Dívčí hrad s krásným výhledem na celou Pálavu a pálavské vrchy

    OdpovědětVymazat